marți, 6 ianuarie 2015

Antena 3, aliată cu Iohannis împotriva „băsiştilor”. Cu Şerban Nicolae în studiou!


Nu se putea moment mai prost ales de preşedintele Klaus Iohannis pentru a ataca presa independentă şi justiţia „supraputere”! Intervenţiile sale de la CSM au fost făcute chiar în ziua în care Curtea de Apel Bucureşti decidea posibila eliberare din închisoare a lui Dan Voiculescu, mogulul Antenei 3. Este aceeaşi televiziune cu cea care a atacat constant justiţia, DNA, statul de drept, magistraţi, presa independentă. Iar televiziunea lui Voiculescu atât a aşteptat! A devenit peste noapte avocata noului preşedinte, din câte se pare urmare a sfaturilor trimise din puşcărie de Dan Voiculescu.
Astfel, Antena 3 s-a transformat din instrument de linşaj mediatic anti-Iohannis (vezi atacurile din campanie cu trafic de copii, afaceri imobiliare şi religia neortodoxă) în apărător al preşedintelui în lupta cu …băsiştii! În încercarea de a transmite justiţiei mesajul că ea e de partea lui Iohannis, Antena 3 a sărit la gâtul celor care şi-au permis să critice erorile actualului preşedinte. Unul dintre cei vizaţi este Dan Tăpălagă, de la Hotnews.
Într-o ştire difuzată azi („Jurnaliştii băsişti sar la gâtul lui Iohannis”), Antena 3 a făcut o asociere forţată între un mesaj al Elenei Udrea, critic cu Klaus Iohannis, şi un comentariu al lui Dan Tăpălagă în care acesta taxa câteva intervenţii publice nefericite ale preşedintelui în materie de independenţa justiţiei. Colac peste pupăză, în studioul ştirilor Antenei 3 se afla în acel moment nimeni altul decât senatorul PSD Şerban Nicolae (foto dreapta sus), cel care a iniţiat o lege care îi face culpabili penal pe ziariştii ce publică informaţii din dosarele penale! Altă coincidenţă nefericită, azi, la CSM, Iohannis s-a plâns de „scurgerile” de informaţii în presă exact în sensul dorit de senatorul pesedist aflat la Antena 3!
Iohannis Antena 3
Mişcarea manipulatorie a Antenei 3 avea rolul să-i pună în aceeaşi barcă pe Udrea şi Tăpălagă astfel încât mesajul televiziunii să fie următorul: uitaţi, Udrea, Tăpălagă, băsiştii îl atacă pe Iohannis, noi îl apărăm! În realitate, cei doi se află în conflict deschis de multă vreme, iar Dan Tăpălagă a tras din toate unghiurile în Elena Udrea (şi chiar în Traian Băsescu) în ultima vreme.

Dar Antena 3 ştie că imaginea Elenei Udrea este puternic afectată de ultimele scandaluri din campanie şi atunci încearcă să-i „contamineze” şi pe acei jurnalişti independenţi care îşi permit să fie critici cu actualul preşedinte. Prin aceasta, Antena 3 vrea să intre în graţiile lui Klaus Iohannis în speranţa că acesta nu va deranja cu nimic arsenalul mediatico-avocăţesc pus în mişcare de Dan Voiculescu pentru eliberarea sa din puşcărie. Totodată, o astfel de atitudine propagandistă e în măsură să creeze o falie tot mai mare între actualul preşedinte şi presa liberă de moguli, ceea ce nu poate fi decât pe placul Antenei 3.
Jocul Antenei 3 nu este o întâmplare. Şi principalii lideri ai PNL s-au înfiinţat după alegeri în studioul televiziunii lui Dan Voiculescu. Alina Gorghiu şi Ludovic Orban au asistat impasibili chiar la un linşaj în direct la adresa jurnalistilot independenţi şi a fostului preşedinte Traian Băsescu. Şi atunci, scenariul a fost acelaşi ca azi: băsiştii sunt împotriva lui Iohannis, Antena 3 e de partea sa.
Puteţi urmări ştirea video de la Antena 3, AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu