marți, 23 decembrie 2014

Alina Gorghiu, viitorul premier!

Dupa instalarea lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, minunea concordiei dintre vechii liberali si pedelisti in sanul „noului PNL” nu a durat nici macar trei zile. Pentru ca importanti sefi din „vechiul PNL” au fost deja mobilizati, chiar in seara zilei in care presedintele lor de partid depunea juramantul ca sef al statului, sa stranga randurile in jurul Alinei Gorghiu. Pentru ca aceasta ar fi „suta la suta” viitorul premier desemnat de catre Iohannis.Conform planului care circula deja intensiv la varful „nucleului dur” liberal, miscarea ar avea nu doar sprijinul total al presedintelui Klaus Iohannis, dar si acceptul tacit al pesedistilor, Victor Ponta fiind de principiu de acord sa faca pasul inapoi pentru a-si linge in liniste ranile politice si a putea pregati din opozitie alegerile din 2016. Insa calculele veteranilor liberali stau, intr-o mare masura, la mana DNA, adeptii impunerii solutiei de compromis Alina Gorghiu la sefia Guvernului asteptand iminentele arestari care sunt date ca si sigure in randurile unor pedelisti cu nume, in frunte cu insusi Vasile Blaga si Ioan Oltean. Iar intrarea celor mai puternice voci ale pedelistilor in malaxorul justitiei este vazuta drept momentul oportun pentru „detasarea” de „ aliatii patati” si izolarea lui Catalin Predoiu. Cel pe care Klaus Iohannis, dupa cum deja si-a anuntat cei mai apropiati colaboratori, nu il vrea premier nici in ruptul capului.
Libera de sarcini
Multi dintre liberali, dar si aliatii si rivalii politici deopotriva ai acestora, sunt deja stupefiati de ascensiunea fulminanta a Alinei Gorghiu. Cea care, la doar 36 de ani, a ajuns practic peste noapte liderul partidului istoric al Bratienilor si copresedinte al celei mai pe val constructii politice a momentului. Insa lucrurile s-ar putea sa nu se opreasca aici, Klaus Iohannis parand hotarat sa continue drumul reformarii din temelii a clasei politice. Mai ales ca el este decis, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, sa zdruncine din temelii intreaga societate romaneasca, prin numirea in premiera a unei femei in fruntea guvernului. Iar numele viitorului premier asupra caruia s-ar fi oprit deja Iohannis este Alina Gorghiu. Care, libera de alte sarcini, va fi impinsa la Palatul Victoria, imediat ce situatia politica o va permite.
I-ar surade si lui Ponta
Extrem de interesant este ca miscarea surprinzatoare ar putea fi imbratisata inclusiv de actualul premier, Victor Ponta simtind foarte bine ca orice noua zi petrecuta in fruntea guvernarii nu face decat sa-l doboare si mai mult pe toboganul increderii electoratului. In schimb, o posibila intrare in Opozitie in aceasta primavara, i-ar da ragazul necesar de a pregati revenirea in forta a unei „stangi reformate din temelii”. Mai ales ca  Ponta este hotarat sa o termine o data pentru totdeauna cu „baronii” din PSD, cei care i-au adus un deficit de imagine insurmontabil, in ciuda tuturor eforturilor financiare bugetare facute. Deci Ponta nu ar protesta din cale afara  de vehement la o astfel de rasturnare de trupe provocate la initiativa presedintelui Iohannis, mai ales ca Gorghiu nu este privita drept un adversar politic redutabil. Ci mai degraba o solutie de compromis, prin instalarea acesteia la Palatul Victoria nefacandu-se o mutare hotaratoare, ci obtinandu-se doar un ragaz pentru o mai buna pozitionare a principalelor forte politice in vederea alegerilor din 2016.
„Perversa” lui Iohannis
Desigur, daca aceasta strategie va fi pusa in practica, principalul om politic care va receptiona in plin  „perversa” lui Iohannis va fi Catalin Predoiu, cel care este desemnat cu multa vreme in urma premier din partea PNL. Numai ca pana si cei mai optimsti adepti ai infratirii dintre PDL si vechiul PNL nu au putut sa nu remarce aversiunea fatisa a lui Iohannis fata de cel cu care, in mod normal, ar fi trebuit sa faca tandem in campanie. Insa Iohannis nu doar ca a pastrat prudent distanta de „prezidentiabilul” propus initial de catre pedelisti, dar nici nu s-a sfiit sa-si avertzizeze colaboratorii sa nu se agite prea mult pentru „mana moarta” Predoiu. Pe care, cel putin daca el va ajunge presedinte, nu il va desemnna niciodata premier.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu