joi, 25 decembrie 2014

Dan Jigodie Frustrată a ajuns mâna dreaptă a lui Klaus Magnus. Ce zici, Facebook ?

“Noul presedinte al Romaniei a ales sa foloseasca pentru activitatea zilnica de la Palatul Cotroceni fostul birou ocupat de Ion Iliescu in timpul ultimului sau mandat de presedinte, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.
In ceea ce priveste biroul folosit pana pe 21 decembrie de Traian Basescu, acesta este ocupat acum de Dan Mihalache, consilier prezidential al lui Klaus Iohannis.”
Așa, carevasăzică, nici intelectualii, nici Revista 22, nici Facebook nu l-au putut împiedica pe dragul nostru președinte să îl ia cu el la Cotroceni pe controversatul Dan Mihalache.
Așa, de dragul demonstrației, haideți să vedem o parte din lista de nume mari ale culturii române care l-au rugat pe Iohannis să nu facă acest lucru:
Andrei Pleşu , Gabriel Liiceanu, Vlad Zografi, Andrei Oişteanu, Andrei Cornea, Sorin Vieru sau Vladimir Tismăneanu.
Ziceau domniile lor astfel:
“Desigur, nu ne-am închipuit nici o clipă că echipa care vă va însoţi la Cotroceni va fi lipsită de orice culoare politică. Suntem totuşi uimiți și îngrijoraţi că v-ați oprit, pentru funcția de şef al cancelariei prezidenţiale, asupra unei persoane (Dan Mihalache) ale cărei antecedente nu-l recomandă în nici un caz ca pe un democrat veritabil. De la traseul său curricular, care începe în perioada Văcăroiu, traversează „perioada Năstase” virând apoi către Crin Antonescu, trecând apoi prin opinia sa, pe care a făcut-o publică, privind parteneriatul româno-american, și până la felul în care se exprimă domnia sa („jigodie frustrată”, „mai du-te și tu în mă-ta”, „mai caută pe goagăl”) e în grav dezacord cu ce aşteptăm din partea instituţiei prezidenţiale. Stilistic, se află la antipozi faţă de dumneavoastră, şi ne e greu să ne închipuim cum ar decurge o asemenea colaborare. Nu multe vorbe bune se pot spune și despre ceilalți consilieri ce par a fi fost nominalizați.”
Știați că, imediat după ce a citit aceste cuvinte, Klaus Iohannis le-a dat dreptate semnatarilor scrisorii ? Iată ce răspuns le-a dat Klaus Magnus semnatarilor scrisorii:
“Mulțumesc Revistei 22 pentru scrisoarea deschisă pe care mi-a adresat-o în numele unui grup de intelectuali. Îi asigur pe semnatarii ei că rămân credincios promisiunilor și angajamentelor pe care mi le-am luat față de românii din țară și din străinătate. Acest lucru se va reflecta în toate deciziile mele, inclusiv în privința echipei de consilieri.”
Totuși, în acest moment, Dan Mihalache este șef al Cancelariei Prezidențiale și, după cum ține să ne spună Hotnews, ocupă biroul pe care l-a avut Traian Băsescu.
Fiindcă Dan Mihalache a numit-o pe o jurnalistă “jigodie frustrată”, îmi permit să îl numesc și eu la fel.
Dan Jigodie Frustrată a ajuns mâna dreaptă a lui Klaus cel Mare.
Nu mă interesează ce cred despre asta Andrei Pleșu, Liiceanu sau Andreea Pora.
Ținând seama că, la vremea respectivă, Facebook a luat foc și a militat împotriva numirii lui Dan Jigodie Frustrată la Cotroceni, aș vrea să aflu acum un singur lucru:
Ce crede Facebook despre situație.
Aștept cu maxim interes explicațiile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu